Πονοκέφαλος οι απολύσεις στο Δημόσιο

Σε Γόρδιο Δεσμό εξελίσσονται οι απολύσεις και η κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα επιμένει στις 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» η ελληνική πλευρά έριξε στο τραπέζι ξανά το χαρτί των συμβασιούχων που αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.

Πρόκειται για περίπου

6.000 άτομα που η κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση να απομακρύνει, όμως η τρόικα επιμένει να μην θεωρεί την απομάκρυνσή τους απόλυση, στη λογική ότι δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου.

Στο μεταξύ η τρόικα δείχνει να λέει «όχι» και στο θέμα της παράτασης του προγράμματος της διαθεσιμότητας μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο και επιμένει στις 2.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν σε αυτούς που θα δουν την πόρτα της εξόδου και υπάλληλοι της αμυντικής βιομηχανίας.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει σήμερα στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα