Παυλόπουλος: Μόνο με κοινωνικό πρόσωπο μπορεί να υπάρξει ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός

Διάλεξη για τις συνταγματικές πτυχές των Μνημονίων, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα παρέθεσε ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι η οικονομική δραστηριότητα είναι αξιακώς κρίσιμη και χρήσιμη, όταν υπηρετεί την ελευθερία του ανθρώπου.

Η διάλεξη δόθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στη στάση της νομολογίας των Δικαστηρίων απέναντι στις

προσβολές που επιφέρουν στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα οι μνημονιακές πρόνοιες.

«Σε τελική ανάλυση, ας προτάξουμε, ιδίως στους καιρούς μας, το δίδαγμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού – ο οποίος μόνο με κοινωνικό πρόσωπο μπορεί να υπάρξει», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Επεσήμανε ότι το αντίστροφο σημαίνει την σταδιακή εδραίωση «ενός νέου ολοκληρωτισμού, ο οποίος – και ας μην υποτιμάμε αυτόν τον κίνδυνο ιδίως στα χρόνια μας- μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο επώδυνος για τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο, από τους μακρινούς ή και κοντινούς χρονικώς προγόνους του».

Τη διάλεξη παρακολούθησαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, μέλη του δικαστικού σώματος, στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και πλήθος φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ακολούθησε συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα