Πατούλης: Η αναπηρία δεν προσφέρεται για εντυπωσιασμούς

Το τελευταίο διάστημα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δια του προέδρου του, και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, έρχεται πολλές φορές να καλύψει το κενό της επίσημης πολιτείας στον χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και να αναδείξει λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις, που επιβαρύνουν την κατάσταση, και υποτιμούν περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το ΕΣΥ, σε μια δύσκολη εθνική συγκυρία, όπου οι πολίτες δοκιμάζονται λόγω της κρίσης.

Με ομιλία του σε Συνέδριο το οποίο διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων

με Αναπηρία, ο Γιώργος Πατούλης ήρθε να επισημάνει την αναγκαιότητα να αλλάξει ο τρόπος στελέχης των Κέντρων Εκτίμησης Πιστοποιητικών Αναπηρίας, ώστε να στελεχώνονται με νέους γιατρούς, κατάλληλα εκπαιδευμένους, που θα προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

“Χτυπήσαμε πολλές φορές καμπανάκι κινδύνου για τις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στο να γίνονται οι γιατροί εξιλαστήρια θύματα ενός αναποτελεσματικού συστήματος ελεγκτικών μηχανισμών, ο οποίος έχει σχεδιασθεί με προχειρότητα.

Δεν είναι απατεώνες οι γιατροί και οι πολίτες, επειδή το κράτος έχει ελλιπείς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Η αναπηρία δεν προσφέρεται για κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακής πολιτικής κανενός.

Ο ανθρωπιστικός και κοινωνικός λόγος χρειάζεται προτάσεις και έτοιμες λύσεις από τους αρμόδιους φορείς, αυτούς που γνωρίζουν και αυτούς που μπορούν να θέσουν κανόνες να χαράξουν τους πυλώνες της πολιτικής στην αναπηρία”, ήταν τα λόγια του Γιώργου Πατούλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα