ΠΑΣΟΚ: Δεν αντέχει άλλα μέτρα η κοινωνία. Συνάντηση Βενιζέλου – τρόικας την Τρίτη

Πρωτεύουσας σημασίας θεωρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την ολοκλήρωση, το ταχύτερο δυνατό, των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους και αυτό φαίνεται να ανέφερε, μεταξύ άλλων στις επαφές που είχε το Σαββατοκύριακο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,

τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Σαμαράς με την τρόικα, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα, συνάντηση την οποία ζήτησε ήδη ο κ. Βενιζέλος και η οποία είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, γιατί, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, «πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος που είναι ο βασικός μοχλός στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και για να σταλεί το καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο από τη κρίση χωρίς παλινδρομήσεις».

«Το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει η Ιπποκράτους, υποστηρίζει, μέσω όλων των επαφών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις θέσεις που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των τριών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την ανάγκη ολοκλήρωσης της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, τη ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων». Και θεωρεί κορυφαίο βέβαια της διαπραγμάτευσης την «κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία».

Επίσης το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «μπορεί να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση ιδίως μετά την αποδοχή εκ μέρους της τρόικας του κανόνα 1:1 στο πλαίσιο της αξιολόγησης». Σχετικά, η Ιπποκράτους υπενθυμίζει σημείο της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, στις 14 Μαρτίου στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, όπου είχε αναφέρει ότι «έχει μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν μας φοβίζουν οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Ο Έλληνας πολίτης θέλει ριζικές αλλαγές και τομές στη δημόσια διοίκηση. Ενδιαφέρεται παρά πολύ να έχει μια δημόσια διοίκηση φιλοεπενδυτική, φιλοαναπτυξιακή που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για συντεχνιασμούς, για συντεχνιακού χαρακτήρα εγγυήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα