Παπούλιας: Λάθος να περιμένουμε από την Εκκλησία λιγότερα…

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρέθεσε το καθιερωμένο επίσημο γεύμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μια αποστροφή στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ωστόσο προκάλεσε συζητήσεις, καθώς εμφανίστηκε σαν έμμεση παρότρυνση προς την Εκκλησία να δώσει περισσότερα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.

“Στην

Ορθόδοξη Θρησκεία και στους ανθρώπους της γνήσιας πίστης κρύβονται αποθέματα ανθρωπιάς και αγάπης ανεξάντλητα. Γι’αυτό, το λάθος δεν είναι να αναμένουμε πολλά από την Εκκλησία, το μείζον λάθος είναι να περιμένουμε λιγότερα από αυτά που μπορεί και οφείλει να προσφέρει”, ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ακόμη λόγο για μια σκληρή δοκιμασία την οποία περνάει η Ελλάδα, και για τον παρεμβατικό-ενισχυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Εκκλησία.

“Γνωρίζετε πόσο επιτακτική έχει γίνει η ανάγκη βοήθειας προς όλους όσοι δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες. Γνωρίζω το κοινωνικό σας έργο και τις προσπάθειες που κάνετε να το ενισχύσετε, γνωρίζετε και εσείς πόσο βαριά είναι η ευθύνη όλων μας για την ανακούφιση των ευπαθέστερων ομάδων της ελληνικής κοινωνίας που έχασαν άδικα, τα περισσότερα”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα