Παπούλιας: Η έλλειψη παιδείας αποτελεί τύφλωση

Το δικό του μήνυμα έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με την αντιφώνησή του προς τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού σε γεύμα που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής;

“Αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά. Για τη νέα γενιά,

η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι κάπως σαν τύφλωση. Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια. Σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας. Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού. Είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας.

Εδώ έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε. Χάνοντας την ιστορική μας μνήμη, χάνουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας”, ήταν τα λόγια του Κάρολου Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να μιλήσει εγκωμιαστικά και για τις Ένοπλες Δυνάμεις:

“Εσείς που υπηρετείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας τι θα πει πατριωτισμός, προσφορά, καθήκον. Η ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα δεν εκφράζεται με κραυγές, με επίδειξη ή με κομπασμούς. Είναι μια εσωτερικευμένη δύναμη που αποδεικνύεται στην πράξη με έργα, όχι με λόγια”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα