Ολάντ: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος, αν δεν μειωθεί η ανεργία

Την αντιμετώπιση της ανεργίας βάζει ως στόχο για το υπόλοιπο της θητείας του στην προεδρία της Γαλλίας ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει χάσει εδώ και καιρό τη δημοτικότητά του, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες εκλογές της χώρας.

Ο Ολάντ δήλωσε μάλιστα πως αν δεν ρίξει τα επίπεδα της ανεργίας, δεν πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές

του 2017.

«Εάν η ανεργία δε μειωθεί από σήμερα έως το 2017, εγώ δεν έχω ούτε κανένα λόγο να είμαι υποψήφιος ούτε καμια πιθανότητα να επανεκλεγώ» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μαζί με περίπου 20 μισθωτούς, διευθυντικά στελέχη και συνδικαλιστές της εταιρείας Michelin.

Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε αυτήν την απάντηση σε κάποιον από τους συνδαιτυμόνες του που τον ρώτησε για το θέμα της ανεργίας.

Από το 2013 ο Ολάντ είχε υποσχεθεί μείωση της ανεργίας, αλλά οι αριθμοί δεν τον δικαιώνουν, καθώς το Δεκέμβριο σημειώθηκε μια νέα αύξηση και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 3,3 εκατομμύρια, ένα νέο ιστορικό υψηλό.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου δέχθηκε ένα ακόμη πλήγμα, καθώς παραιτήθηκε ένας από τους βασικούς συμβούλους του, ο Ακιλίνο Μορέγ, έπειτα από αποκαλύψεις της ιστοσελίδας Mediapart, ότι το 2007 δούλευε μυστικά για μια φαρμακοβιομηχανία, ενώ εργαζόταν σε διυπουργικό οργανισμό που είχε ως σκοπό να ελέγχει τις φαρμακοβιομηχανίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα