Οι Pink Floyd γιορτάζουν… με τον τρόπο τους

40 χρόνια πριν, κυκλοφόρησε ένα από τα πιο θρυλικά άλμπουμ όλων των εποχών. Το “The Dark Side Of The Moon” των Pink Floyd έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον πλανήτη.

Ο James H. Billington, επικεφαλής της Αμερικανικής Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, παρουσίασε τη λίστα με τα μουσικά έργα που θα προστεθούν στο αρχείο της βιβλιοθήκης ως δείγματα σπουδαίας καλλιτεχνικής αξίας και συνεισφοράς στη μουσική. Ανάμεσα τους, βρίσκεται

και το “The Dark Side Of The Moon” το οποίο βρέθηκε πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού –αναμενόμενο γεγονός μιας και σχεδόν μισό αιώνα μετά την πρώτη κυκλοφορία του, παραμένει το ίδιο δημοφιλές.

Στα πλαίσια της 40ης επετείου του άλμπουμ, το BBC Radio 2 θα «γιορτάσει» με έναν πρωτότυπο τρόπο. Θα παρουσιάσει ένα έργο εμπνευσμένο από το μοναδικό έργο των Pink Floyd. Συγκεκριμένα, ο διάσημος συγγραφέας Tom Stoppard –γνωστός για το “Shakespeare in Love- έγραψε το έργο “Dark Side” το οποίο θα βγει «στον αέρα» στις 26 Αυγούστου. Οι υπεύθυνοι του ραδιοφωνικού σταθμού τον είχαν προσεγγίσει για πρώτη φορά το 1973 αλλά τότε ο Stoppard είχε αρνηθεί επειδή δεν ήξερε τι να κάνει. Τώρα, δηλώνει ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο στο ραδιόφωνο. Πρόκειται για μία «φανταστική και ψυχεδελική ιστορία βασισμένη στα θέματα του άλμπουμ», λένε οι εκπρόσωποι του σταθμού. Πρωταγωνιστές του έργου θα είναι οι Bill Nighy, Rufus Sewell, Iwan Rheon και Amaka Okafor.

Keywords
Τυχαία Θέματα