Ομπάμα: Απειλή για την παγκόσμια ειρήνη η Βόρεια Κορέα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε μια σκληρή δήλωση για τη Βόρεια Κορέα, μετά την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε το πρωί η Πιονγιάνγκ.

“Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε μια τρίτη πυρηνική δοκιμή. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιθετική κίνηση, που ακολουθεί τις δοκιμές εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων στις 12 Δεκεμβρίου, υπονομεύει τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, παραβιάζει τις υποδείξεις του ΟΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας

και δημιουργεί ποικίλα προβλήματα.

Τα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας και οι βαλλιστικοί πύραυλοί της αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν στη Βόρεια Κορέα να προκαλέσει αναστάτωση.

Αυτές οι προκλήσεις, δεν καθιστούν τη Βόρεια Κορέα περισσότερο ασφαλή για τους πολίτες της. Και απέχουν πολύ από κινήσεις που θα την έκαναν ένα ισχυρό έθνος το οποίο θα ευημερούσε. Η Βόρεια Κορέα απομονώνεται διαρκώς σε διεθνές επίπεδο, και απομονώνει τους πολίτες της, με τη διαρκή επιδίωξη απόκτησης όπλων μαζικής καταστροφής.

Ο κίνδυνος που δημιουργείται από τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας απαιτεί άμεση και αποφασιστική δράση από τη διεθνή κοινότητα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ό, τι χρειαστεί για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους συμμάχους μας.

Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία με τους συμμάχους μας για να υπάρξει σθεναρής στάση απέναντι στη Βόρεια Κορέα”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα για την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα