Ο Βέστερβελε κατηγορεί τον Πούτιν για ομοφοβία!

Όπως μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε χθεσινοβραδινή του συνομιλία με τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Γερμανία, ο Υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle κατηγόρησε τη Μόσχα για την επικείμενη ποινικοποίηση της «προπαγάνδας υπέρ της ομοφυλοφιλίας» και προειδοποίησε για την εξ αφορμής επιδείνωση των ρωσο-γερμανικών σχέσεων.

Η Ρωσία θέλει να απαγορεύσει σε ολόκληρη τη χώρα «την προπαγάνδα υπέρ των σχέσεων

μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου». Έως τώρα η σχετική απαγόρευση ίσχυε μόνο στην Μεγάλη Πετρούπολη και σε άλλες μικρότερες πόλεις.

Τα σχέδια αυτά προσέβαλαν ευθέως τον Guido Westerwelle, ο οποίος άλλωστε είναι παντρεμένος με τον επί χρόνια σύντροφό του, Michael Mronz. Όταν λοιπόν υποδέχθηκε στα γραφεία του υπουργείου του χθες βράδυ τον Ρώσο Πρέσβη, Vladimir Grinin, κατέστησε την θέση του ασυνήθιστα σαφή. Ένας τέτοιος νόμος, ισχυρίσθηκε, θα δυσκολέψει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη και θα βλάψει την εικόνα της Μόσχας στην γηραιότερη ήπειρο.

Επιπλέον, ο Westerwelle δήλωσε, ως ιδιαίτερος φίλος της Ρωσίας, πολύ απογοητευμένος, μιας και μέρος της δημοκρατίας είναι και η προστασία των μειονοτήτων.

Παρά τις αντιδράσεις του Βερολίνου (και όχι μόνο), η ρωσική κυβέρνηση δεν αναμένεται να κάνει πίσω. Κατά την πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο της χώρας, 388 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και μόνο ένας δήλωσε παρών.

Η ομοφοβία, οι προσβολές, η κοινωνική περιθωριοποίηση και οι επιθέσεις αποτελούν, όπως τουλάχιστον αναφέρει το περιοδικό, μέρος της ρωσικής πραγματικότητας. Θύματα αυτών είναι ολοένα και συχνότερα οι ομοφυλόφιλοι.

Ενόψει όλων αυτών, η στάση των ρωσικών Αρχών αντιμετωπίζεται με αυξανόμενη επικριτικότητα από τη Δύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα