Ο Βεστερβέλε απάντησε στον Κάμερον για την… “Brexit”

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, το Βερολίνο δεν άργησε να αντιδράσει στην απαίτηση του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας για ωφέλιμες προς την χώρα του μεταρρυθμίσεις υπό την απειλή δημοψηφίσματος εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δια στόματος Υπουργού Εξωτερικών Guido Westerwelle, έστειλε σαφές μήνυμα προς το Λονδίνο ότι οι απατήσεις του δεν μπορούν να εκπληρωθούν.

«Η Γερμανία επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο

να παραμείνει ενεργό και εποικοδομητικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης … Αλλά η επιλογή κερασιών δεν είναι μία από αυτές τις επιλογές».

Με το τελευταίο αυτό σχόλιο ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας απέκλεισε την ικανοποίηση της απαίτησης της Μεγάλης Βρετανίας για περαιτέρω υπαγωγή σε εξαιρετικές διατάξεις.

Παρόμοια ήταν η αντίδραση και του Gunther Krichbaum, επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Bundestag, ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμα (ή την απουσία του) του Βρετανού Πρωθυπουργού:

«Ο Cameron είπε ότι επιθυμεί η Βρετανία να διαμορφώσει το μέλλον. Πώς μπορείς να διαμορφώσεις το μέλλον όταν βάζεις το αυτοκίνητο στην όπισθεν την ώρα που άλλες περιοχές του πλανήτη ταξιδεύουν στην λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας;

Σε έναν κόσμο που αλλάζει, οι φωνές από την Ευρώπη θα ακουσθούν, αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Όπως λέει το αφρικανικό ρητό, αν θέλεις να ταξιδεύσεις γρήγορα, πήγαινε μόνος σου. Αν θέλεις να ταξιδεύσεις μακριά, πήγαινε μαζί».

Keywords
Τυχαία Θέματα