«Ο Βενιζέλος πρότεινε στον Άσμουσεν να αλλάξουν τα στοιχεία στο έλλειμμα»

Η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» υποστηρίζει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ζήτησε από τον Γιέργκ Άσμουσεν να «αναδιοργανώσουν» τα στοιχεία για να περιοριστεί το δημοσιονομικό κενό!

Το δημοσίευμα έφερε στην επιφάνεια πρώτο το EnetEnglish.gr. Ο Άσμουσεν δεν εξεπλάγη απλώς, γράφει η «Die Zeit», έμεινε άναυδος και έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η

επίμαχη παράγραφος του δημοσιεύματος της ”Die Zeit” αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο κύριος Άσμουσεν συναντά επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης [τον Ευάγγελο Βενιζέλο]. Συζητούν το διαφαινόμενο κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό. Μετά τη συνάντηση ο Άσμουσεν σχεδόν φεύγει τρέχοντας από το γραφείο.

Έχει μείνει άναυδος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ζήτησε αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα νούμερα, ώστε το κενό να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Reorganize the figures [σ.σ. η φράση είναι στα αγγλικά στο περιοδικό]. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικά της “παλιάς Ελλάδας”. Και για ξεπερασμένα, αναποτελεσματικά συστήματα για τα οποία για τον ίδιο είναι ακατανόητα».

Σύμφωνα το CNBC πάντως εκπρόσωπος του κ. Βενιζέλου διέψευσε τη γερμανική εφημερίδα, ενώ το ίδιο έκανε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα