Ο Βενιζέλος… αποθεώνει το Μνημόνιο ΙΙ

Για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, που επηρεάζουν συνολικά την παγκόσμια οικονομία, μίλησε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε στη δυναμική που θα μπορούσαν να αναπτύξουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, εγκωμίασε το… δεύτερο Μνημόνιο,

της κυβέρνησης Παπαδήμου, με τον ίδιο αντιπρόεδρό της και υπουργό Οικονομικών, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παράδειγμα της Κύπρου.

“Το παράδειγμα της Κύπρου επιτρέπει σ’ εμάς στην Ελλάδα ν’ αντιληφθούμε πόσο σημαντικό είναι το δεύτερο ελληνικό Πρόγραμμα Στήριξης και Προσαρμογής που συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο του 2012 και οδήγησε στο μεγάλο δάνειο των 240 δισ. ευρώ, με μεγάλη περίοδο χάριτος, μεγάλη περίοδο αποπληρωμής και μικρά επιτόκια.

Οδήγησε στο «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους, που τώρα πλέον έχει μειωθεί κατά 65% του ΑΕΠ.

Αυτό το δεύτερο πρόγραμμα που προβλέπει την πλήρη ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από το δάνειο, δηλαδή δημοσιονομικού χαρακτήρα ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, είναι το τελευταίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα παλαιού τύπου και δεν θα ξαναδούμε άλλο τέτοιο Πρόγραμμα να συμφωνείται στην Ευρώπη”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα