Ο Σαμαράς έβαλε σε… διαθεσιμότητα τη χαλάρωση

(Photo Eurokinissi)

Στο πνεύμα των ημερών, με τη θεσμική υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχύνει το πρόγραμμα κινητικότητας και διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ως προαπαιτούμενο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας στο πλαίσιο του Μνημονίου, οι οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν άφηναν περιθώρια παρερμηνειών.

Ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Έθεσε σε… διαθεσιμότητα

τη χαλάρωση, τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι αποτελεί κίνδυνο για την κυβέρνηση, ζήτησε από τους υπουργούς να επιταχύνουν τον βηματισμό τους, και να ολοκληρώσουν εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων τους στόχους που υπάρχουν για τους τομείς ευθύνης της.

Με το ορόσημο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014 να… καλπάζει, και τις ευρωεκλογές να ακολουθούν, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε “δουλειά από όλους, και τήρηση του προγράμματος”. Όσο για… διακοπές, το “σπορ” θα είναι μονάχα ολιγοήμερο, και μετά από σχετική συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

“Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί”, ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή από την εισήγηση του Πρωθυπουργού, ο οποίος προέβλεψε ότι τους επόμενους μήνες η αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να αλλοιώσει ή και να ματαιώσει ακόμη τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

“Θέλουν να θέσουν τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχουν. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από αυτόν τον αντιδημοκρατικό δρόμο, πρέπει όμως και εμείς να μην αποπροσανατολιστούμε, ώστε να αποφύγουμε να οδηγηθούμε σε λάθη και αστοχίες”, ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα