Ο Παπαμιμίκος “στρίμωξε” το ΠΑΣΟΚ για τις 50 έδρες

Την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ διαφορά 3,9% από τη Νέα Δημοκρατία, ένα από τα ζητήματα που ξένισαν, αν δεν ενόχλησαν κιόλας, ήταν η σπουδή του ΠΑΣΟΚ να προσδιορίσει ως προτεραιότητα στη δημόσια ατζέντα, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, στο σκέλος της κατάργησης του μπόνους

των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

Όπως αποκάλυψαν χθες τα “Υστερόγραφα”, μια τέτοια προοπτική βρίσκει αντίθετο τον Αντώνη Σαμαρά, για θεσμικά ηθικούς αλλά και πολιτικούς λόγους, ενώ επίσης χθες υπήρξε αντίστοιχη, ηχηρή δημόσια παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος επεσήμανε το αυτονόητο, ότι κάθε κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να έχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική βάση, αντί να παραδίδεται στον κατακερματισμό.

Σήμερα, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, έφερε το ΠΑΣΟΚ σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, επικαλούμενος την προγραμματική συμφωνία των δυο κυβερνητικών εταίρων.

“Δεν μπορώ να καταλάβω τη σπουδή κάποιων από την επόμενη μέρα των εκλογών να μιλάνε για αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Επειδή τυγχάνει να έχω μπροστά μου και την προγραμματική συμφωνία στο άρθρο 35 δεν αναφέρει πουθενά για αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Για εμάς δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ο σημερινός εκλογικός νόμος μοιράζει 250 έδρες με απλή αναλογική, οπότε και τα κόμματα που έχουν 3% μετέχουν ισότιμα.

Οι 50 έδρες πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα και αυτό χρειάζεται στη χώρα για να υπάρχει σταθερότητα.

Είναι ένα θέμα το οποίο συζητιέται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αλλά και η υπάρχουσα προγραμματική συμφωνία μας καλύπτει και δε βρίσκω κάποιο λόγο την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών να ανοίγουν τέτοια ζητήματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα