Ο Όμιλος Koch έκανε πίσω για την “Tribune”

Μια εκκωφαντική εξαγορά στον χώρο του Τύπου δεν θα αποτελέσει τελικά πραγματικότητα, καθώς ο Όμιλος Koch ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην εξαγορά της “Tribune”.

Οι γνωστοί μεγιστάνες της βιομηχανίας βρίσκονταν εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με την ιδιοκτησία του Ομίλου “Tribune”, που αποτελεί κολοσσό για τα διεθνή ΜΜΕ, αντιμετωπίζει ωστόσο σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

“Εξακολουθούμε

να ενδιαφερόμαστε για τον χώρο των ΜΜΕ, και εξετάζουμε μια σειρά από δυνατότητες που ενδεχομένως προκύψουν. Δεν αποτελεί ωστόσο πλέον προτεραιότητα για εμάς η Tribune”, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Koch.

H προοπτική εξαγοράς του Ομίλου “Tribune”, με εφημερίδες σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Σικάγο, το Λος Άντζελες και τη Βαλτιμόρη, είχε προκαλέσει έντονες παρασκηνιακές αντιδράσεις, καθώς πολλοί υποπτεύονταν ότι ο Όμιλος Koch ήθελε να πατήσει πόδι στον χώρο των ΜΜΕ, για να ενισχύσει την πολιτική επιρροή του.

Το ναυάγιο εξηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη βάση της διαπίστωσης των αναλυτών του Ομίλου Koch ότι η “Tribune” δεν θα ήταν βιώσιμη λειτουργικά, αν δεν ξόδευαν πολλά χρήματα για να στηρίξουν τις εφημερίδες του Ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα