Ο Ολάντ επιμένει στη στήριξη της συριακής αντιπολίτευσης

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανήλθε σήμερα στην «πολιτική και ανθρωπιστική» υποστήριξη με την οποία περιβάλλει το Παρίσι την Συριακή Εθνική Συμμαχία, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο και για στρατιωτική στήριξη, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον νέο ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα.

«Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Συμμαχίας και εργάζεται σε πολιτικό και ανθρωπιστικό επίπεδο, όπως επίσης και για το σχέδιο δημιουργίας διαδρόμων που μπορούν να ανοίξουν ώστε να προσφέρουν την απαραίτητη

υποστήριξη στον πληθυσμό», ανέφερε ο Ολάντ στην σύντομη δήλωσή του μετά τη συνάντηση.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να συνεχισθεί η στρατιωτική πίεση» στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά πρόσθεσε πως «αυτό, εναπόκειται στη Συμμαχία και στον στρατό της».

Ο Ολάντ επεσήμανε επίσης πως η Συμμαχία «ουδεμία σχέση έχει με εξτρεμιστικές ομάδες που σφετερίζονται την κατάσταση στη Συρία για να προτάξουν άλλα συμφέροντα ξένα προς αυτά του συριακού λαού».

Ο Τζάρμπα χαρακτήρισε από την πλευρά του τη συνάντηση αυτή «καρποφόρα». «Είμαστε ευτυχείς που ακούσαμε τον πρόεδρο Ολάντ να μιλά για την δυνατότητα δημιουργίας περασμάτων, ή ανθρωπιστικών διαδρόμων και για την πολιτική υποστήριξη».

Κανείς από τους δύο δεν αναφέρθηκε όμως στο ζήτημα της πιθανής παροχής όπλων στη συριακή αντιπολίτευση, όπως ζητεί η ίδια, ένα θέμα που ωστόσο εθίγη κατά τη συνομιλία που είχαν για πάνω από μία ώρα οι Ολάντ και Τζάρμπα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα