Ο Ομπάμα έβαλε (ακόμη) μια Κένεντι σε κυβερνητικό πόστο

Το “Κάμελοτ” της αμερικανικής πολιτικής ζωής συνεχίζει να προσφέρει επιγόνους και μέλη στον δημόσιο βίο των ΗΠΑ. Ακόμη μια εκπρόσωπος της δυναστείας των Κένεντι, σύζυγος του Έντουαντ Κένεντι, Βίκυ Κένεντι, προτάθηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Υπηρεσίας Ταχυδρομείων των ΗΠΑ, και ο διορισμός της απομένει πλέον να εγκριθεί από τη Γερουσία.

Η Βίκυ Κένεντι

είναι η χήρα του ιστορικού Γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Έντουαρντ Κένεντι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009, και ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Μπαράκ Ομπάμα στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών το 2007-2008, και στη συνέχεια στην αναμέτρηση με τον Τζον ΜακΚέιν για τον Λευκό Οίκο.

Ο Έντουαρντ Κένεντι ήταν αδελφός του Τζον Φιτζέραλντ και του Ρόμπερτ Κένεντι, δηλαδή των δυο δολοφονημένων ηγετών, ο ίδιος ωστόσο φρέναρε τις προσωπικές φιλοδοξίες του να διεκδικήσει με τη σειρά του την Προεδρία των ΗΠΑ.

Η Βίκυ Κένεντι είναι δικηγόρος, και μέλος του Ιδρύματος Κένεντι.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επιλέξει για πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία την Καρολάιν Κένεντι, κόρη του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα