Ο Ομπάμα αναγνώρισε την αντιπολίτευση της Συρίας (video)

Με μια κίνηση διπλωματικής ανατροπής, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προχώρησε στην επίσημη αναγνώριση του νεότευκτου συνασπισμού της αντιπολίτευσης της Συρίας, που αντιμάχεται το καθεστώς του σημερινού προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Είναι ένα μεγάλο βήμα και η αναγνώριση αυτή συνεπάγεται μεγαλύτερες υποχρεώσεις για τα στελέχη της αντιπολίτευσης στη Συρία. Θα πρέπει να οργανωθούν καλύτερα, να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί, να συμπεριλάβουν στις τάξεις τους εκπροσώπους από όλα τα κόμματα, και να δεσμευτούν για μια πολιτική μεταβίβαση της

εξουσίας, που θα συνεπάγεται σεβασμό για τα δικαιώματα των γυναικών, και για όλες τις μειονότητες”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Ηνωμένς Πολιτείες ακολουθούν έτσι τον δρόμο που άνοιξε η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που αμφότερες αναγνώρισαν πρόσφατα την αντιπολίτευση της Συρίας.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου έγιναν στο πλαίσιο αποκλειστικής συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, και τη διάσημη δημοσιογράφο  Μπάρμπαρα Γουόλτερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα