Ο Ντράγκι λέει “όχι” σε νέο “κούρεμα” για την Ελλάδα

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ένα νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε ο Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από τη Φρανκφούρτη.

Ο διοικητής της ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο του ευρώ, το ενδιαφέρον της παρέμβασής του ωστόσο εντοπίστηκε στις ερωτήσεις που δέχτηκε μετά την εισηγητική ομιλία του.

Εκεί,

ο Ιταλός άλλοτε κεντρικός τραπεζίτης της Ρώμης, απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει η ΕΚΤ στα… βάρη ενός νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, που αυτή τη φορά θα απαιτούσε να “ματώσει” ο δημόσιος τομέας της Ευρώπης, περισσότερο ωστόσο καλύφτηκε πίσω από τις αυτονόητες δεσμεύσεις που έχει λόγω του καταστατικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παρά θέλησε να μπει στην ουσία του ζητήματος.

Ο Μάριο Ντράγκι εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις προοπτικές που διανοίγονται ώστε να καταφέρει η ευρωζώνη να βγει από την κρίση την οποία διέρχεται, και να αφήσει πίσω της την ύφεση, επιστρέφοντας σε ρυθμούς ανάπτυξης, επισημαίνοντας με νόημα ότι υπάρχουν κίνδυνοι γεωπολιτικού περιοχομένου, που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα