Ο Μοσκοβισί “κουρεύει” το… σχέδιο Β΄ για την Κύπρο

Μιλώντας σήμερα από το Παρίσι, ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Pierre Moscovici ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο για το αποφασισμένο «ψαλίδι» στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, αλλά πρόσθεσε ότι προτιμά να “γλιτώσουν” όσες δεν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

«Με γνωρίζετε. Δεν σκέφτομαι σχέδιο Β’», είπε, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να ισχύει το σχέδιο Α’ και ότι όλοι πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα

όμως, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το Eurogroup είναι πρόθυμο να δεχθεί λύση με σταδιακή διαβάθμιση του τέλους στις καταθέσεις και την προστασία αυτών έως τις 100.000 ευρώ, αλλά εναπόκειται στην κυπριακή κυβέρνηση να αποφασίσει.

Ακόμα, ο Moscovici φάνηκε να λαμβάνει αποστάσεις από την απόφαση περικοπής των μικρών καταθέσεων λέγοντας ότι δι’ αυτού του τρόπου σπάστηκε ένα ταμπού, ο ίδιος όμως ήταν εξ αρχής αντίθετος με αυτή την εξέλιξη.

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρασχεθεί δάνειο στην Κύπρο που θα ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, γιατί με αυτόν τον τρόπο το χρέος της δεν θα ήταν βιώσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα