Ο Μόντι επικεφαλής συνασπισμού κεντρώων κομμάτων

Ο Μάριο Μόντι ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα ηγηθεί μιας συμμαχίας κεντρώων κομμάτων στις επερχόμενες ιταλικές εκλογές.

«Το πολιτικό μας μανιφέστο έτυχε ευρείας αποδοχής από τις κεντρώες δυνάμεις. Μπορούμε να προχωρήσουμε. Θα είμαι επικεφαλής της συμμαχίας αυτής. Για την Γερουσία θα παρουσιαστεί ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, στην βουλή θα έχουμε μια σειρά από συνδυασμούς», διευκρίνισε ο Μόντι.,

ο οποίος εξήγησε ότι ως ισόβιος γερουσιαστής, δεν μπορεί και δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο κοινοβούλιο.

Για το αν ελπίζει να ξαναγίνει πρωθυπουργός, απάντησε ότι «δεν είναι τώρα, η στιγμή να γίνουν τέτοιου είδους προβλέψεις για το μέλλον. «Ας περιμένουμε και θα δούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι δυνάμεις που υιοθέτησαν την ατζέντα Μόντι είναι το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ένωση Κέντρου , το νεοσυσταθέν κίνημα «Μελλοντική Ιταλία», του προέδρου της Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία του προέδρου της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, όπως και τεχνοκράτες υπουργοί που συνεργάσθηκαν μαζί του τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα