Ο λυρισμός συναντά τη γκόθικ αισθητική

Ο λυρισμός ΄΄συναντά΄΄ την γκόθικ αισθητική, ο κλασικός κόσμος ΄΄παντρεύεται΄΄ με τον μοντέρνο, το δράμα ενώνεται με μεγάλες δόσεις κωμικών στοιχείων, ενώ η μπόσα νόβα και η ντίσκο ΄΄συνυπάρχουν΄΄ με ερωτικές μπαλάντες και ατμοσφαιρικούς διαλόγους. Όλα αυτά μπορεί κανείς έντονα να διακρίνει στην παράσταση «Ευρυδίκη» που ανεβαίνει, υπό την ξεχωριστή σκηνοθετική μπαγκέτα του Δημήτρη Τάρλοου, στο θέατρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5, Αθήνα). Πρόκειται για το έργο της

Αμερικανίδας συγγραφέως Sarah Ruhl που πραγματεύεται, με ευαισθησία, την παντοτινή αγάπη αλλά και τα λεπτά όρια ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Ο αρχαίος μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης μεταμορφώνεται σε μιούζικαλ και αναβιώνει μπροστά μας μέσα από σύγχρονη ματιά και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, που υπογράφει η Κατερίνα Πολέμη, παιγμένη από τους ηθοποιούς. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Κόρα Καρβούνη που με θέρμη και δέος ερμηνεύει το ρόλο της Ευρυδίκης και για μία ακόμη φορά ανταποκρίνεται πιστά στις προσδοκίες των θεατών. Δίπλα της στο ρόλο του Ορφέα στέκει ο Λαέρτης Μαλκότης, σε αυτόν του Άδη ο Κώστας Γάκης, ενώ αξιοσημείωτη είναι η πολύ καλή και εκφραστική ερμηνεία του πατέρα της Ευρυδίκης, που υποδύεται ο Γιάννης Νταλιάνης. Η σύμπραξη του χορού, ενός χορού από ΄΄Πέτρες΄΄ (Νεφέλη Μαρκάκη, Ελένη Μπούκλη και Σωκράτης Πατσίκας), που δεν έχει συναισθήματα και ο ρόλος του έγκειται στο να θυμίζει μόνο κανόνες και όρους, παίζει καθοριστικό ρόλο στη ροή του έργου.

Το σκοτεινό ταξίδι στον κάτω κόσμο, οι δυνάμεις του καλού και του κακού, η επαναφορά στη ζωή, το πάθος ενός μεγάλου ανολοκλήρωτου έρωτα αλλά και τα πολύ εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, πλαισιώνουν την θεατρική αυτή παράσταση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Η εγκατάσταση μιας μακρόστενης πισίνας και ενός ανελκυστήρα πάνω στη σκηνή αναπαριστά την μετάβαση από τον έναν κόσμο στον άλλο, με ποιητικό και συνάμα πρωτότυπο τρόπο. Οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου προσδίδουν μία μυστηριώδη νότα καθόλη τη διάρκεια του έργου.

Η παράσταση ανεβαίνει από Τετάρτη έως Κυριακή με τιμές εισιτηρίων από 10 έως 20 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα