Ο Λευκός Οίκος μιλάει για “νίκη”, πριν ψηφίσει η Βουλή

Μερικές ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει για το αν θα επικυρώσει ή θα απορρίψει τη συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, για την αποφυγή του “δημοσιονομικού γκρεμού”, ο Λευκός Οίκος μοιάζει να μην έχει ιδιαίτερη αγωνία.

Ή, όπως συνέβη και χθες όταν ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε μάλλον επιθετικά κατά των Ρεπουμπλικανών, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις στη Γερουσία βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί

να “σεντράρει” τους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής, και να τους υποχρεώσει να συμφωνήσουν.

Το Οβάλ Γραφείο λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σπεύδει να… πανηγυρίσει για τη συμφωνία που απέτρεψε τη διολίσθηση της αμερικανικής οικονομίας στον “δημοσιονομικό γκρεμό”, χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων, εκεί όπου τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς την πλειοψηφία την έχουν οι Δημοκρατικοί.

“Σε αυτή την κομβικής σημασίας στιγμή για τη μεσαία τάξη, ο Πρόεδρος κατάφερε να βρεθεί μια λύση που κρατάει χαμηλά τους φόρους για τη μεσαία τάξη, και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας. Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνοα, το Κογκρέσο έχει ανταποκριθεί με τέτοια διάθεση, παραμερίζοντας τις προσωπικές επιδιώξεις και πέρα από τις κομματικές γραμμές”, σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ πάντως, παίζει ως το τέλος το παιχνίδι του… σκληρού, με διαδοχικές συνεδριάσεις της ομάδας των βουλευτών που ελέγχει, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση που θα ακολουθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα