Ο κ. Βενιζέλος και η… πέμπτη φάλαγγα

Η κατάσταση της χώρας είναι ζοφερή και επικίνδυνη δήλωσε χθές ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωση του κόμματος του.Ορθή η επισήμανση του, όπως κάθε φορά –είναι γνωστό ότι πάντοτε εντυπωσιάζει με την εύστροφη πολιτική σκέψη του και την ρητορική του- αλλά ως συνήθως,το ίδιο πράττουν και οί λοιποί πολιτικοί,τά λέει χωρίς να λογαριάζει τον ξενοδόχο.

Είπε ακόμη ο πρόεδρος του Πασοκ ότι, υπάρχει ένα δίλημμα

για τις ευρωεκλογές,και αυτό είναι, αν η χώρα θα ολοκληρώσει με ασφάλεια την έξοδο της από την κρίση ή θα ακυρωθούν όλες οί θυσίες μας.Θα εισέλθουμε σ΄ένα λαβύρινθο χωρίς έξοδο,προσέθεσε.Κι όλα αυτά γιατί υπάρχει μια «πέμπτη φάλαγγα» πού δρά,καθώς και η αντιπολίτευση πού ακυρώνει την πολιτικο-κοινωνική συναίνεση.

Θεωρητικώς όλα ορθά,όπως είπαμε,αλλά…

Πρώτον, η αντιπολίτευση έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο και δεν μπορείς να της επιβάλλεις άλλον -αλλωστε ως αντιπολίτευση το Πασοκ τά ίδια έκανε.Μακάρι η σημερινή αντιπολίτευση νάταν διαφορετική,θα ήταν διαφορετικός και ο τόπος.

Δεύτερον και σημαντικώτερον,ο…ξενοδόχος, δηλαδή ο λαός.Είναι τέτοια και τόση η συγκεντρωμένη οργή του κόσμου πού δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε.Εσείς τον στέλνετε και στην πέμπτη φάλαγγα και στην αγκαλιά της αντιπολίτευσης.Εσείς παίζετε κάθε μέρα, με βασανιστικές και άδικες αποφάσεις, το σημαντικό διακύβευμα των ευροεκλογών και των λοιπών αναμετρήσεων.

Εχετε καταλεηλατήσει μισθούς και συντάξεις με εισφορές τάχα μου κοινωνικής αλληλεγγύης κι ένα σωρό άλλα αντισυνταγματικά τερτίπια.Διατηρείτε ένα σωρό φαύλα προνόμια τού δημόσιου μηχανισμού,την ώρα πού ο ιδιωτικός τομέας πεθαίνει μέρα τη μέρα και οί άνεργοι προσμετρώνται πάνω από εκατομμύριο.Εχετε ανατρέψει ζωές,ο κόσμος ματώνει,οί τιμές μένουν στα ύψη κι ένα σωρό επιτήδειοι συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος των πολλών.

Δεν δίνετε καμμιά ελπίδα,μόνον ευχολόγια περί εξόδου από την κρίση.Δέν μπορείτε να πείτε και δεν τολμάτε, ότι κόσμε ξέρεις,σε πέντε μήνες θα πάρεις αυτήν την ανάσα γιατί καταργούμε την τάδε εισφορά,σε οκτώ μήνες αυτό,σε δέκα μήνες το άλλο.Αντιθέτως παιδεύτε ακόμη σαδιστικάτον κόσμο, π.χ. με το θέμα των αποδείξεων.

Και μετά τι περιμένετε κύριε Βενιζέλο, τον κόσμο να σας επικροτήσει και να σας χειροκροτήσει.Μή κυνηγάτε μάγισσες,κοιταχτείτε στον καθρέφτη,όλοι σας.

Ο κόσμος περιμένει στη γωνία και περιμένει με περισσή εκδικητικότητα γιατί τον έχετε στριμωγμένο με την πλάτη στον τοίχο,κι όταν το θεριό στριμώχνεται στο τέλος ορμάει πάνω σου…

Αλλάξτε ότι μπορείτε γιατί ο χρόνος είναι ελάχιστος,μιλήστε ουσιαστικά και αληθινά,χωρίς πολιτικές θεωρητικολογίες,ειδ΄άλλως ο κόσμος στις εκλογές θα κραυγάσει τη βιβλική ρήση του Σαμψών, «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων» !

Keywords
Τυχαία Θέματα