Ο Γιώργος και οι… καπνισμένες Κάννες

Χριστούγεννα έρχονται και η όλη η ιστορία με το «δράμα» του Γιώργου Παπανδρέου στις Κάννες, που αναπαράγεται στα ΜΜΕ, έχει αρχίσει να μεταμορφώνει τον αγαπημένο μας ΓΑΠ στο «κοριτσάκι με τα σπίρτα».

Μόνος και ανυπεράσπιστος μέσα στην παγωνιά του G20, δεχόταν από παντού… κλωτσιές. Όχι μόνο δεν του έδιναν χρήματα, αλλά του ζητούσαν να πληρώσει από πάνω και «φόρο ζητιανιάς».

Ο

χειρότερος βέβαια απ` όλους ήταν αυτός ο κοντός δυνάστης, ο σύγχρονος Ναπολέων, ο Νικολά ο Σαρκοζί που τον έβρισε χυδαία, πήγε να του επιτεθεί, να τον κατασπαράξει. Αλλά κι εκεί ο Γιώργος δεν… μάσησε. «Τι άλλο θέλετε να σας δώσουμε πια; Τον Παρθενώνα, τα νησιά;», αναρωτήθηκε ως άλλος… Πρέκας. Ευτυχώς δεν του απάντησαν καταφατικά, γιατί διαφορετικά ούτε αυτά θα είχαμε τώρα. Θα τα είχε δώσει…

Αντ` αυτού, ο Γιώργος κέρδισε λίγο χρόνο, καταναλώνοντας τα σπίρτα που είχε για να πουλήσει και να «σώσει» την Ελλάδα, τη χώρα που εκπροσωπούσε.

Όταν είδε όμως το παιχνίδι να χάνεται, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα σπίρτο για να ανάψει το μπουρλότο. «Δημοψήφισμα!» ξεστόμισε και τους τρέλανε όλους.

«Σχιζοφρενής», όπως έλεγε ο Σαρκοζί, «χαζός», όπως πίστευαν και πιστεύουν οι περισσότεροι Έλληνες ή «ιδιοφυία», όπως μόνο ο ίδιος πιστεύει; Πώς να απαντήσεις με σιγουριά; Ούτως ή άλλως μία λεπτή κόκκινη γραμμή (περίπου σαν αυτές του Κουβέλη) χωρίζει τις παραπάνω ιδιότητες…

Ο Γιωργάκης είχε, πάντως, καταφέρει με μία λέξη να «κάψει» τα μυαλά των Ευρωπαίων εταίρων και των δανειστών μας. Επιστρέφοντας όμως στην Ελλάδα από τις Κάννες δέχθηκε την πισώπλατη «μπαλωθιά» από τον έμπιστο φίλο του Βαγγέλη.

Το «κοριτσάκι ΓΑΠ» ξεψύχησε στην παγωνιά κι από τις Κάννες βγαίνει ετεροχρονισμένα ο καπνός για να θολώσει ξανά το τοπίο, τη στιγμή που οι δανειστές μας πηγαίνουν για σκι και ο Στουρνάρας ψάχνει για σπίρτα, να ανάψει τα μαγκάλια μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα