Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το έπος του Ευρωμπάσκετ του 1987 (photo)

Twitter@EmOikonomidis

Το αθλητικό ρεπορτάζ υπήρξε διαχρονικά μάλλον το… μόνο αυθεντικό ρεπορτάζ, υπό την έννοια ότι όσοι κλήθηκαν να επενδύσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στην κάλυψη των γεγονότων στον χώρο του αθλητισμού, έμαθαν να σκέφτονται… περισσότερο από τους συντάκτες των άλλων ρεπορτάζ.

Για την αθλητική δημοσιογραφία, το ρεπορτάζ-φετίχ ήταν εκείνο του μπάσκετ, καθώς μετά το tipping point του 1987, και το έπος της Εθνικής Ομάδας με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ

το οποίο διοργανώθηκε στην Αθήνα, το άθλημα και η “επίσημη αγαπημένη” των Ελλήνων, διέγραψαν ανοδική πορεία επί σειρά σχεδόν δεκαετιών.

Στο μπασκετικό ρεπορτάζ, υπήρξαν ηχηρά “θηρία”, με πιο εμβληματική τη μορφή (και τη φωνή) του Φίλιππου Συρίγου, που “έφυγε” πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Υπάρχουν βεβαίως και πολλοί ακόμη. Με τον Γιάννη Φιλέρη να είναι ένας από τους κορυφαίους, με σημαντική διαδρομή στον έντυπο Τύπο αλλά και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Σήμερα, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Γιάννης Φιλέρης, υπόδειγμα ήθους και επαγγελματικής ευσυνειδησίας για όσους είχαμε την τύχη να… ανταμώσουμε επαγγελματικά μαζί του, θυμάται το έπος του 1987, με μια φωτογραφία και μια ανάρτηση που “λένε” πολλά.

“Ευρωμπάσκετ 87. Σαν χθες, σαν σημερα, σαν … πάντα. Ευτυχείς που ήμασταν εκεί, ευγνώμονες στους πρωταγωνιστές”, έγραψε ο Γιάννης Φιλέρης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα