Ο Ερντογάν επιστρέφει στον “τόπο του εγκλήματος”

Στη Λωρίδα της Γάζας θα βρεθεί τον Μάιο ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα.

Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να αναβαθμίσει τον διεθνή ρόλο της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να καλείται για… συζήτηση στον Λευκό Οίκο, και στη συνέχεια να μεταβαίνει στην περιοχή-μπουρλότο της Μέσης Ανατολής, εκεί όπου Τούρκοι έχασαν τη ζωή τους το 2010 μετά από ρεσάλτο

Ισραηλινών κομάντο στο πλοίο “Μαβί Μαρμαρά”, το οποίο μετέβαινε στη Λωρίδα της Γάζας, για να στηρίξει τον αγώνα των Παλαιστινίων.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για το ταξίδι στη Γάζα, το προσδιόρισε ωστόσο για τα τέλη Μαϊου, και ενώ στις 16 Μαϊου θα βρεθεί στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, και να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εκδηλώσει εδώ και χρόνια την επιθυμία του να επισκεφτεί τη Λωρίδα της Γάζας, και τον προηγούμενο μήνα βρέθηκε πολύ κοντά στο να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι, το παρασκήνιο ωστόσο επιμένει ότι το ανέβαλε την τελευταία στιγμή μετά από πιέσεις των ΗΠΑ, και ως αντάλλαγμα πηγαίνει τον Μάιο στην Ουάσινγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα