Ο Δημητριάδης… ρίχνει γέφυρες με την κυβέρνηση Αναστασιάδη

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στην Κύπρο με τις δηλώσεις του Πανίκου Δημητριάδη και την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο κυβερνητικής εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους υπογραμμίζοντας ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι η συνεργασία θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού

της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας, όπως προνοεί το καταστατικό της.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσθέτει ότι κακώς κατηγορείται η Τράπεζα για όσα συμβαίνουν στον τόπο, γιατί οι αποφάσεις είναι πολιτικές και η Τράπεζα απλώς τις εφαρμόζει. Είπε επίσης ότι η σημερινή κατάσταση δεν προέκυψε σε μία νύκτα, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς διαχρονικών πολιτικών αποφάσεων, τις οποίες εκαλείτο η Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει.

«Πρέπει να υπάρχει αντιληπτός διαχωρισμός μεταξύ του ποιοί λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις και ποιοί εκ καθήκοντος τις εφαρμόζουν» τόνισε ο κ. Δημητριάδης και ανέφερε ότι «η Κεντρική Τράπεζα δεν συμμετείχε στις αποφάσεις της 16ης και 26ης Μαρτίου στο Eurogroup και δεν μπορεί να κατηγορείται για το κούρεμα καταθέσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα