Ο Χαμενεϊ κρατάει το… κλειδί των πυρηνικών του Ιράν

Η άτυπη μονομαχία δημόσιων παρεμβάσεων ανάμεσα στον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ και τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για το μέλλον του Ιράν και των… πυρηνικών του, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της άλλοτε… Περσίας είχε απειλήσει ευθέως πριν από λίγο καιρό τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα, καλώντας τους να σταματήσουν να προσπαθούν να παρέμβουν στην Τεχεράνη, και ο Μαχμούντ

Αχμαντινετζάντ ο οποίος αποχωρεί με τις εκλογές του καλοκαιριού από την Προεδρία της χώρας, είχε… προσφερθεί να μεσολαβήσει ώστε να υπάρξουν απευθείας διαπραγματεύσεις του Ιράν με τη Δύση για το πυρηνικό πρόγραμμά του, προοπτική την οποία είχε νωρίτερα απορρίψει ο Χαμενεϊ.

Σήμερα, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ επανέρχεται, υποστηρίζοντας ότι η Δύση δεν πρέπει να ανησυχεί, μιας και “το Ιράν δεν θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα”. Για να προσθέσει με νόημα: “Αν όμως θέλαμε, καμία δύναμη στον κόσμο δεν θα μπορούσε να μας σταματήσει”.

Ο Χαμενεϊ φυσικά είναι εκείνος που κρατάει στα χέρια του το… κλειδί του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, καθώς έχει υπογράψει θρησκευτικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η χρήση πυρηνικών όπλων από την πλευρά του Ιράν. Και, ως γνωστόν, τέτοιου διατάγματα ανατρέπονται από… άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα