Ο 17χρόνος που μας κανει περήφανους ως Έλληνες

Στην δημιουργία ενός ειδικού τεχνητού γαντιού που θα βελτιώσει την ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στα χέρια, τον οδήγησε η ευαισθησία του για το πρόβλημα της γιαγιάς του.

Πρόκειται για τον 17χρόνο μαθητή  Χάρη Ιωάννου που μετά  την πρόσφατη Πανευρωπαϊκή βράβευση του στην Σλοβακία, μία ακόμη διάκριση έρχεται για τον Έλληνα που μας έκανε περήφανους. Ο Χάρης Ιωάννου βραβεύτηκε με ειδική διάκριση από την «Unicef» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Στοά του Βιβλίου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας

Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ο Χάρης  αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την δημιουργικότητα του πριν από δύο χρόνια, όταν ήταν μόλις 15 χρονών, όταν είδε την γιαγιά του που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα να μην μπορεί να πιάσει ούτε το τηλεκοντρόλ.

Με πολύ υπομονή και ατελείωτες ώρες προσωπικής δουλειάς ο Χάρης μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να κατασκευάσει το μεταλλικό γάντι. Η συσκευή, βάρους μόλις 350 γραμμαρίων, απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή, με αισθητήρες πίεσης, που αντιλαμβάνονται πότε το άτομο που φοράει το γάντι πάει να κάνει μία κίνηση με το χέρι. Μέσα από ένα επεξεργαστικό σύστημα, που βρίσκεται πάνω στο γάντι, και με τη βοήθεια αλγορίθμων δίνεται εντολή σε κινητήρες να κινητοποιήσουν το χέρι. Το γάντι μπορεί να προσδώσει δύναμη μέχρι 17 κιλά σε κάθε κλείδωση του χεριού.

“Ενδιαφέρομαι να συνεργαστώ με κάποια εταιρεία αν υπάρχει ενδιαφέρον”, δηλώνει ο 17χρόνος και τονίζει πως βλέπει το μέλλον του στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα