“Νέκρωσε” η πρωτεύουσα για να υποδεχτεί τον “δήμιο” της χώρας

Σε επανάληψη των πρωτοφανών μέτρων που είχε λάβει στην επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ, η ΕΛ.ΑΣ. «επιβάλλει σιγή ασυρμάτου» και για τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών. Ο «αγαπητός» Βόλφγκανγκ (τί όνομα κι αυτό…) θα συναντήσει Παπούλια, Σαμαρά, Στουρνάρα αγνοώντας ακόμη μία φορά τη «θεσμική» συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ώρα που

το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανέρχεται στην «ημερήσια διάταξη», τη στιγμή που ακόμη ένα πολυνομοσχέδιο «πέρασε οριακά» από τη «Βουλή των Ελλήνων Αντιπροσώπων (;)», την ώρα που η πραγματική ανεργία βυθίζει κάθε όραμα για ανάκαμψη, την ώρα που ο μέσος Έλληνας βυθίζεται στην απόγνωση και την απελπισία, η Ελληνική Αστυνομία απαγορεύει την εκδήλωση κάθε μορφής μαζικής διαμαρτυρίας προς τον κ.Σόιμπλε, που ίσως τον έβαζε σε σκέψεις, σχετικά με την πολιτική της χώρας του απέναντι στην Ελλάδα. Έτσι ο Γερμανός διπλωμάτης θα κάνει την καλοκαιρινή-τουριστική του βόλτα στην Αθήνα, θα απολαύσει τον αττικό ουρανό και τον ελληνικό ήλιο, πιστεύοντας πως όλα βαίνουν καλώς. Σύμφωνα με το σχέδιο…, εεε συγγνώμη, …το πρόγραμμα. Όπως είχε συμβεί και με την προϊσταμένη του, πριν λίγο καιρό.

Ποιός θα θίξει ζητήματα αξιοπρέπειας των Ελλήνων; Ποιός θα μεταφέρει την ρεαλιστική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας; Ποιός θα αναλάβει να «στριμώξει» τον Γερμανό αξιωματούχο για τις υποχρεώσεις της χώρας του απέναντι στην Ελλάδα; Ποιός θα τον «ανακαλέσει στην τάξη» για περιφρονητικά σχόλια και απαξιωτικές κριτικές προς την Ελλάδα και τους πολίτες της, κατά το πρόσφατο παρελθόν;

Ρητωρικά ερωτήματα φυσικά, που θα συνεχίσουν να μένουν αναπάντητα και μετά την αναχώρηση του κ.Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα