Νεκρός Ουκρανός αξιωματικός σε στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη – Για “προβοκάτσια” κάνει λόγο η Ρωσία

Το BBC μεταδίδει πως ένας Ουκρανός στρατιώτης είναι νεκρός έπειτα από επίθεση που έγινε σε στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη της Κριμαίας.

Την είδηση μεταφέρει και το Reuters, ενώ η επίθεση φαίνεται πως έγινε από τους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην Κριμαία και επιχειρούν να ελέγξουν την περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεκρός είναι ένας αρχισμηνίας.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο μεταδίδουν πως ακούστηκαν πυροβολισμοί

κατά την είσοδο των Ρώσων στρατιωτών στη στρατιωτική βάση. Επίσης, έγινε γνωστό πως συνελήφθησαν όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στη βάση, τους αφόπλισαν και τους πήραν τα χρήματα και τις ταυτότητές τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, ο οποίος τόνισε πως η σύγκρουση στην Κριμαία έχει περάσει πια στη στρατιωτική της φάση. Υπογράμμισε, μάλιστα, πως η συγκεκριμένη ενέργεια και ο θάνατος του Ουκρανού στρατιώτη αποτελεί έγκλημα πολέμου. Επίσης, έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση του Κιέβου έδωσε την άδεια στους Ουκρανούς στρατιώτες να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, για αυτοάμυνα και εφόσον χρειαστεί…

Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός Πρόεδρος της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ παρομοίασε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Προβοκάτσια – Φιλορώσος ο νεκρός

Από τη μεριά της η Ρωσία υποστηρίζει πως ο θάνατος του Ουκρανού αξιωματικού είναι… προϊόν προβοκάτσιας. Αντίστοιχα, η κυβέρνηση της Κριμαίας υποστηρίζει πως “προβοκάτορας” ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ τη στιγμή της εισβολής των στρατιωτών στη στρατιωτική βάση.

Πληροφορίες από άλλα ρωσικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως ο νεκρός δεν είναι Ουκρανός, αλλά Κοζάκος, ο οποίος ανήκει στις φιλορωσικές δυνάμεις και όχι στον ουκρανικό στρατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα