Νέα επεισόδια βίας με 24 νεκρούς στο Ιράκ

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε νέες επιθέσεις από ενόπλους και εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων, κυρίως στην ιρακινή πρωτεύουσα, τη Βαγδάτη, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα εξερράγησαν με αποτέλεσμα τον θάνατο 9 ανθρώπων και τον τραυματισμό 23 σε πολυσύχναστη αγορά στη συνοικία Γκαζαλίγια, όπου επικρατούν οι σουνίτες, ανέφεραν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε αγορά κατάμεστη από κόσμο στη σιιτική συνοικία Χουσεϊνίγια με αποτέλεσμα τον θάνατο 3 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 8.

Νωρίτερα

εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε λεωφορείο σκοτώνοντας άλλους 3 και τραυματίζοντας 12 στη σιιτική συνοικία Ταλμπίγια, ενώ εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη σε δρόμο με στόχο αστυνομικούς που περιπολούσαν σκότωσε έναν περαστικό στη σιιτική Καντχιμίγια.

Στη δυτική Βαγδάτη, ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα δικαστή και τον οδηγό του στη συνοικία Γιαρμούκ, ενώ ένοπλοι σκότωσαν δύο στρατιώτες σε σημείο ελέγχου στο Άμπου Γράιμπ.

Ριπές όλμων έπληξαν τέσσερις φορές κατοικίες στην πόλη Γκάρμα, στα βορειοδυτικά της Βαγδάτης και σε κοντινή απόσταση από τη Φαλούτζα, με αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και νοσοκομειακές πηγές.

Την ίδια ώρα σουνίτες Ισλαμιστές μαχητές πραγματοποίησαν συντονισμένες επιθέσεις σε σημεία κοντά στην πόλη της Φαλούτζα, στα δυτικά του Ιράκ, καταστρέφοντας ολοσχερώς δύο τεθωρακισμένα του ιρακινού στρατού και καταλαμβάνοντας αστυνομικό τμήμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει σε βυτιοφόρο όχημα που είχε οδηγήσει κάτω από γέφυρα κοντά στην πόλη Σακλαουίγια, περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια της Φαλούτζα, προκαλώντας την κατάρρευση της γέφυρας και καταστρέφοντας ολοσχερώς ένα από τα δύο τεθωρακισμένα του στρατού που ήταν σταθμευμένα πάνω στην γέφυρα, περιέγραψαν οι ίδιες πηγές. Αμέσως μετά ομάδα ενόπλων επιτέθηκε και κατέστρεψε και το δεύτερο τεθωρακισμένο.

Ταυτόχρονα, δεκάδες μαχητές επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Σακλαουίγια, αναγκάζοντας όσους βρίσκονταν μέσα να παραδοθούν. Αργότερα ελικόπτερα του στρατού επιτέθηκαν εναντίον των ενόπλων στο αστυνομικό τμήμα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής απολογισμός των θυμάτων σε αυτές τις επιθέσεις, που σημειώθηκαν στο πλαίσιο των συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του στρατού και των ανταρτών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και οι οποίοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την Φαλούτζα πριν από δύο εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα