Νέα… απολογία του ΟΗΕ στην Κύπρο για τις δηλώσεις Μουν

Περαιτέρω διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν όσον αφορά το Κυπριακό, που προκάλεσαν την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατία, έκανε ο εκπρόσωπός του σήμερα.

Ο Μάρτιν Νεσίρκι είπε ότι «η απάντηση που έδωσε (ο γγ του ΟΗΕ Μπαν απαντώντας) σε ερώτημα δημοσιογράφου στο Μόναχο αναφερόταν στην πολιτική αλλαγή που έγινε στην Κυπριακή Δημοκρατία την περασμένη άνοιξη

και στην άμεση επίπτωση της οικονομικής κρίσης εκείνη την στιγμή».

Η κρίση όπως είναι «κατανοητό», απαιτούσε «την πλήρη προσοχή του προέδρου Αναστασιάδη. Και αυτό σήμαινε ότι στη φάση εκείνη δόθηκε αναστολή στην εκπεφρασμένη επιθυμία του Προέδρου να αρχίσει τις συνομιλίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Νεσίρκι προχώρησε στις δηλώσεις αυτές μετά το χθεσινό διάβημα της κυπριακής κυβέρνησης προς τον ΟΗΕ, μέσω του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου, στη Διευθύντρια του Γραφείου του γγ, Σουζάνα Μαλκόρα.

Αρχικά, ο κ. Νεσίρκι είχε κάνει λόγο για «σύγχυση» γύρω από τις δηλώσεις του γγ, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Τα Ηνωμένα Έθνη ξεκάθαρα εξέφρασαν κατανόηση γι’ αυτές τις περιστάσεις», είπε σήμερα, προσθέτοντας επίσης ότι «στις δηλώσεις του στο Μόναχο, ο γγ υπογράμμισε ότι και οι δυο ηγέτες είναι δεσμευμένοι στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και συμφώνησαν να έχουν κοινό ανακοινωθέν πριν την έναρξη των συνομιλιών».

Καταλήγοντας, ο κ. Νεζίρσκι ανέφερε ότι «ο γγ επανέλαβε τη συνεχή και πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών προς τους δυο ηγέτες σε αυτή τους την προσπάθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα