Ναπολιτάνο: Η Ιταλία πρέπει να σχηματίσει άμεσα κυβέρνηση

Η Ιταλία πρέπει άμεσα να σχηματίσει λειτουργική κυβέρνηση και οφείλει να σταθεί ενωμένη προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που την ταλανίζουν, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Τα προβλήματα και τα ερωτηματικά που βρίσκονται ενώπιον όλων μας καλούν την Ιταλία να σχηματίσει μία κυβέρνηση και να καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες προς τη συνοχή», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Προς το παρόν, ο κ. Ναπολιτάνο έχει δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Μπερσάνι, ωστόσο

ο ηγέτης της κεντροαριστεράς δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την υποστήριξη του επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο. Άλλωστε, ο τελευταίος έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να συμπαραταχθεί με οποιοδήποτε από τα μεγάλα κόμματα.

Δεν είναι γνωστό εάν οι σημερινές δηλώσεις του κ. Ναπολιτάνο συνιστούν ένα κάλεσμα συνεργασίας προς τους πολιτικούς αρχηγούς ή μία ένδειξη ότι εξετάζει μία εναλλακτική λύση.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ναπολιτάνο έχει κατά νου το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης, υπό την ηγεσία ενός μη πολιτικού προσώπου, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα