Μορς σε Στουρνάρα: Να τηρηθεί η συμφωνία για το γάλα – Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία

Ένα είδους τελεσιγράφου φαίνεται πως έδωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, στον Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μορς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τη μεταρρύθμιση στην αγορά του γάλακτος.

Ο

Ματίας Μορς τόνισε ότι αυτά που έχουν συμφωνηθεί για το γάλα θα πρέπει να τηρηθούν καθώς αποτελούν μέρος της συνολικής συμφωνίας που επετεύχθη ανάμεσα στις δυο πλευρές. Σε διαφορετική περίπτωση είπε στον Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν θα ισχύσει ολόκληρη η συμφωνία.

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία

«Εγώ δεν έχω τέτοια πληροφορία», σχολίασε λιτά ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας ωστόσο υπάρχουν «συνεχείς επαφές» με τεχνικές ομάδες της τριμερούς.

Είναι «λογικό η τρόικα να είναι υπέρ των συμφωνηθέντων», όπως είναι «εξίσου λογικό να είμαστε και εμείς», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «θα τιμήσει τη συμφωνία» και «δεν χρειάζεται καμία υπόδειξη για αυτό».

Ερωτηθείς δε για το αν οι διαπραγματεύσεις με τους βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν αλλάξει το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε μεν πως δεν υπάρχει απόσταση, αλλά συμπλήρωσε ότι με τους δανειστές έχει συμφωνηθεί ένα «πολιτικό πλαίσιο», στο οποίο μπορούν να γίνουν αλλαγές «κοινής λογικής».

Κληθείς να απαντήσει στο κάλεσμα του Ανδρέα Λοβέρδου να παραιτηθεί, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε λιτά πως «ο καθένας κρίνεται από τη δουλειά του» και «αυτό που μας κρίνει τελικά είναι το αποτέλεσμα».

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε δηκτικά ότι «πάνω από όλα ο κ. Τσίπρας ζημιώνει τον εαυτό του» αλλά και τη χώρα, με την εικόνα που περνά στο εξωτερικό.

Προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να είναι καν αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, πόσο μάλλον αξιόπιστη κυβέρνηση».

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στις κινητοποιήσεις ομάδων κατά των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως όταν γίνει φανερή η βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να υπερψηφίσει και να προωθήσει τις αλλαγές, τότε και οι ομάδες που αντιδρούν «θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα