Μόντι: To run or not to run?

Το σίριαλ για τις προθέσεις του νυν αλλά υπό παραίτηση Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Mario Monti, καλά κρατεί. Και μαζί του τα διεθνή δημοσιεύματα, τα οποία περιέχουν αντικρουόμενες όμως πληροφορίες σχετικά με την αναμενόμενη τελική του απόφαση.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra, σε σημερινό της κομμάτι, μεταδίδει την πληροφορία ότι ο Monti προσανατολίζεται στο να μην θέσει επισήμως υποψηφιότητα. Αντ’ αυτού σχεδιάζει να στηρίξει μια κεντρώα κυβέρνηση και να λάβει μέρος σε αυτήν μετά τις εκλογές.

Αντίθετη

είναι η άποψη των Financial Times, οι οποίοι μεταφέρουν την είδηση ότι ο Monti, κατά την χθεσινή του συνάντηση με τον Ferdinando Casini, ηγέτη του κόμματος UDC, και τον επικεφαλής της Ferrari, Luca di Montezemolo, εξέφρασε την πρόθεση να κατέβει ως υποψήφιος.

Όπως και να έχει, ο Mario Monti προβλέπεται ότι θα ανακοινώσει τα σχέδιά του κατά το προσεχές Σαββατοκύριακο. Θυμίζουμε ότι οι μετρήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο Ιταλός Πρωθυπουργός προτιμάται καταφανώς από τους Ιταλούς ψηφοφόρους ως πιθανός υποψήφιος της κεντροδεξιάς σε σύγκριση με τον επακάμψαντα, Silvio Berlusconi.

Keywords
Τυχαία Θέματα