Μητέρα του Lanza προς babysitter: «Μην του γυρίσεις ποτέ την πλάτη»

Καθώς οι ημέρες περνούν από την στυγερή δολοφονία των είκοσι παιδιών από τον 20χρονο Adam Lanza, ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες της ζωής του βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η μητέρα του Lanza δεν τον άφηνε ποτέ χωρίς επιτήρηση. Ο Ryan Kraft, ο οποία είχε αναλάβει τον ρόλο του babysitter, θυμήθηκε

της εντολές της, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»: «Μην τον αφήνεις ποτέ από τα μάτια σου και μην του γυρίζεις ποτέ την πλάτη ακόμα και όταν πας στο μπάνιο ή κάνεις οτιδήποτε άλλο». Παρόλα αυτά, ο Ryan Kraft θυμάται τον δολοφόνο ως ένα ήσυχο, έξυπνο και κοινωνικό παιδί, το οποίο όμως, όταν ασχολούνταν με κάτι, ιδίως με ηλεκτρονικά παιχνίδια, φαινόταν να μεταφέρεται στον δικό του κόσμο.

Λίγο πριν διαπράξει τα αποτρόπαια φονικά, ο Adam Lanza είχε προφανώς αλλάξει και διέμενε πλέον σε κελάρι χωρίς παράθυρα, διακοσμημένο με φωτογραφίες που απεικόνιζαν στρατιωτικά μοτίβα. Όπως μεταφέρει φίλος της οικογένειας, τα παιδιά των Lanza ήταν φανατικοί οπαδοί του στρατού και είχαν κρεμάσει πόστερ με όλα τα εξοπλιστικά πεδία των ΗΠΑ, ενώ μπορούσαν να μιλήσουν με λεπτομέρειες για παλιά όπλα που δεν κυκλοφορούν πια και που τους θύμιζαν το βίαιο ηλεκτρονικό παιχνίδι «Call of duty», με το οποίο είχαν ψύχωση.

Όλα αυτά ή κάποια από αυτά οδήγησαν στην στυγερή εγκληματική του πράξη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες αθώες ψυχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα