Μισθοί που προκαλούν… ίλιγγο για τους αρχαιολόγους του Μετρό

Μπορεί το έργο να παραμένει καθηλωμένο λόγω των κινητοποιήσεων ενάντια στο ψαλίδισμα των μισθών και να απέχουν από τα καθήκοντα τους… αλλά τους μισθούς των αρχαιολόγων του μετρό Θεσσαλονίκης θα τους ζήλευαν και υπάλληλοι της Βουλής!

Στα αρχαιολογικά σκάμματα του μετρό απασχολούνται 82 αρχαιολόγοι που αμείβονται με ποσά που προκαλούν

ίλιγγο… από 2.570 έως και 4.460 ευρώ το μήνα με 14 μισθούς σε ετήσια βάση. Επίσης 330 εργατοτεχνίτες αμείβονται με ποσά από 1.720 έως και 2.500 ευρώ το μήνα και 91 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων με ποσά από 954 έως 3.810 ευρώ μηνιαίως με 14 μισθούς ετησίως.

Μέχρι τώρα οι εργασίες είχαν σταματήσει λόγω καθυστερήσεων στην παράδοση των νέων σταθμών αλλά και οικονομικών προβλημάτων του αναδόχου. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μετρό, εκτροχιάζοντας για πολλοστή φορά την πορεία των εργασιών του στοιχειωμένου έργου που αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, οι συνδικαλιστές ζητούν για τους 30 εργάτες που επαναπροσλήφθηκαν αμοιβές υψηλότερες από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία και χαρακτηρίζουν «καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση από εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, πλουσιοπάροχα».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι απαιτούν να μην προχωρήσει η υιοθέτηση μισθολογίου ψαλιδισμένου κατά 50% και αμφισβητούν ανοικτά ότι το μετρό θα παραδοθεί το 2016.

Keywords
Αναζητήσεις
αρχαιολογος μισθος, αρχαιολογο αμοιβές μετρό
Τυχαία Θέματα