Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση (και όχι μόνο) από Άσμουσεν

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jörg Asmussen, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» (φύλλο Σαββάτου), επαίνεσε τις προόδους της Ελλάδας στον δρόμο για την υπέρβαση της οικονομικής της κρίσης και προέβλεψε την πιθανότατη επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2014. Ισχυρίστηκε ακόμα, ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει

πολύ σημαντικά βήματα, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. .

«Εκείνοι που στην αρχή του έτους είπαν ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, έκαναν μεγάλο λάθος», είπε ο Asmussen, παρατηρώντας την μεγάλη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 9% του ΑΕΠ από το 2009. «Αυτή είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση», είπε σχετικά.

Αντικείμενο των επαίνων του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ υπήρξε ακόμα η μείωση του εργατικού κόστους κατά 6% περισσότερο συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μολαταύτα, ο Asmussen απέκλεισε το ενδεχόμενο της αποστολής νέου πακέτου βοήθειας προς την χώρα μας, αφού θεωρεί ότι το υπάρχουν αρκεί και με το παραπάνω τουλάχιστον ως το τέλος του 2014.

Τέλος, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τις αποφασισθείσες μεταρρυθμίσεις: «Η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να σταθεί ξανά στα δικά της πόδια μέσω αυξανόμενων φορολογικών εσόδων. Μόνο αν η Ελλάδα εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της, μπορεί να λάβει επιπλέον βοήθεια από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα