Μιχελάκης: Οι Έλληνες δεν θα επενδύσουν στο χάος

(Photo Eurokinissi)

Η διαχείριση μιας χώρας στα όρια των αντοχών της, λόγω της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουν οι πολίτες της στο περιθώριο μέτρων τα οποία έχουν ανατρέψει σχεδιασμούς ζωής, είναι εκ των πραγμάτων “ακραία αποστολή”, για μια κυβέρνηση που γνωρίζει ότι δεν έχει τα περιθώρια να κοντοσταθεί, να σαστίσει ή πολύ περισσότερο να κάνει πίσω.

Με το φθινόπωρο να προβλέπεται δύσκολο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που… υποψιάζονται ραγδαίες εξελίξεις, μια άποψη με την οποία κάθε άλλο παρά συμφωνεί ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Το κορυφαίο στέλεχος

της Νέας Δημοκρατίας, που λόγω και της δημοσιογραφικής ιδιότητάς του έχει την ευχέρεια να αντιλαμβάνεται και να αποκωδικοποιεί τα δεδομένα μάλλον… ταχύτερα από άλλουτς συναδέλφους του.

Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στον “Τύπο της Κυριακής”, ο Γιάννης Μιχελάκης χαρακτηρίζει “έγκλημα”, και όχι απλά λάθος το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Έλληνες δεν θα επενδύσουν στο χάος, που σύμφωνα με τον ίδιο συνεπάγονται οι θέσεις τις οποίες κομίζουν “οι εκφραστές της στείρας αντόδρασης”, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι προφανές πως κάποιοι επιδιώκουν ένα θερμό φθινόπωρο. Δεν είναι άλλωστε ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά. Το ίδιο έκαναν και πέρσι τέτοιον καιρό, το ίδιο και στις αρχές του χρόνου, το ίδιο και μόλις πρόσφατα, όταν μιλούσαν για εξεγερτικές κινητοποιήσεις και καλούσαν τον κόσμο να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Όπως δεν τα κατάφεραν τότε, έτσι δεν θα τα καταφέρουν και τώρα. Διότι ο κόσμος – που ναι, είναι σε δύσκολη θέση, ναι, υφίσταται αιματηρές θυσίες – δεν μπορεί να επενδύσει στο χάος που υπόσχονται οι εκφραστές της στείρας αντίδρασης.

Η Ελλάδα σε ένα διεθνές περιβάλλον αστάθειας και αναταραχής, είναι παράγοντας σταθερότητας. Και αυτό δεν μπορεί να το ανατρέψει κανένας δημαγωγός. Είναι πλεονέκτημα, που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, και όχι να τινάξουμε στον αέρα”, σημειώνει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής” ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει ακόμη προπύργιο της κοινωνικής πρόνοιας και όχι άντρο διαφθοράς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο επιβολής πρόσθετων μέτρων, αλλά εφαρμογής αυτών που έχουν ήδη ψηφιστεί, και δεσμεύεται ότι θα ελεγχθούν διοικητικά όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου του, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα