Μιχαλολιάκος: Να μην γίνει ο Πειραιάς φέουδο ενός επιχειρηματία

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι ο Πειραιάς δεν μπορεί να γίνει φέουδο ενός επιχειρηματία κι άφησε αιχμές για την παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στις ομιλίες του Μώραλη.

Επίσης δήλωσε ότι δεν αρνείται την κομματική του ταυτότητα, αλλά -όπως

λέει- υπηρετεί τους δημότες και τους εργαζόμενους με πειραϊκά και όχι κομματικά κριτήρια.

«Εγώ δεν είμαι παιδί υπουργού αλλά γιος αγρότη. Δεν έχω παράδοση επιχειρηματικότητας αλλά μαχητικότητας, αγάπης, πάθους» τονίζει και συμπληρώνει: «Θέλω η γενιά των εγγονών μου που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν στον Πειραιά να είναι υπερήφανοι για την πόλη τους».

Επιπλέον επισημαίνει ότι ιδεολογική του δέσμευση είναι «ο σεβασμός μου προς τον πολίτη».

«Δεν βάζω υποψηφιότητα, ούτε για μάγος, ούτε για πρωθυπουργός, ούτε για πλανητάρχης. Βάζω για δήμαρχος. Το καθήκον της δημοτικής αρχής είναι να χτίσει τις υποδομές εκείνες, που θα μπορεί να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και ο εφοπλισμός, για να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Όχι να προσφέρει την πόλη φέουδο σε ένα επιχειρηματία, για να κάνουμε αναπαραγωγή της γνωστής διαπλοκής και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών» λέει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι στο μεγαλύτερο λιμάνι βρίσκονται σε εξέλιξη αναπτυξιακά έργα 100 εκατομμυρίων ευρώ και υπογραμμίζει ότι καθήκον της κάθε δημοτικής αρχής είναι να χτίζει υποδομές για την ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και όχι να προσφέρει την πόλη φέουδο σε επιχειρηματία.

Εκτιμά ότι όταν ο Πειραιάς επιλεγεί από τις εταιρείες ως home port για την κρουαζιέρα, όχι μόνο θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας των παιδιών του Πειραιά, αλλά θα αναπτυχθούν και νέες θέσεις για να έρθουν να δουλέψουν και παιδιά και από άλλες πόλεις του λεκανοπεδίου.

Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αναφέρει ότι θα επιμένει μέχρι τέλους οι μετοχές να μην πωληθούν και να περιέλθουν στο δήμο, ενώ ζητεί ανταποδοτικά τέλη από τη χρήση του λιμανιού.

Για την παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε συγκεντρώσεις πολιτικών του αντιπάλων, σημειώνει ότι όσοι θέλουν να είναι πολιτικό προσωπικό που υπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα είναι δικαίωμά τους και ότι αυτός δεν θα τους κρίνει.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Και τι είμαι εγώ; Αστυνόμος και κηδεμόνας της συμπεριφοράς πολιτικών στελεχών, που έχουν μακρά ή βραχεία πορεία στα δημόσια πράγματα της χώρας; Ακόμα δεν έχουν καταλάβει όλοι σωστά, το τι θα πει ‘το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς’. Εγώ τίμησα τη ΝΔ, με μακρά θητεία. Είπα φεύγω, παραιτούμενος από τα αξιώματα. Την ώρα που θα ήμουνα ο υπερυπουργός της κυβέρνησης, εκλέχτηκα. Δεν επέστρεψα. Είναι άλλοι υπουργοί».

Και προσθέτει: «Αυτοί που υπαινίσσεστε τώρα έχουν ελαχίστη επιρροή στο εκλογικό σώμα. Ο υποφαινόμενος που έχει την τιμή να είναι ο δήμαρχος όλων των Πειραιωτών ασκούσε και ασκεί επιρροή, δηλαδή έχει πολύ στενή σχέση φιλίας και γνωρίζεται με την εκλογική και κοινωνική βάση της μεγάλης ΝΔ, που έπαιρνε 45%. Αυτοί που υπαινίσσεστε, επηρεάζουν τα μέλη του γραφείου τους, αν τα επηρεάζουν. Μέχρι εκεί. Δεν έχω ανάγκη ούτε κηδεμόνα. Δεν θέλω τον Σαμαρά και τον μητροπολίτη κομματάρχη μου».

Τέλος επαναλαμβάνει ότι διατηρεί καλή σχέση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και πως βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί του για όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα