Μια “μελωδική” συνεργασία

Εκείνη διαθέτει μια βαθιά μπλουζ και τζαζ φωνή και η πορεία της στη μαύρη αμερικάνικη μουσική, από τη δεκαετία του ΄60, έχει να επιδείξει συνεργασίες με θρύλους όπως οι Sammy Davis Jr, Lionel Hampton, Buddy Guy, Linda Hopkins. Εκείνοι αποτελούν σημείο αναφοράς στην ελληνική μπλουζ σκηνή με σαφή προτίμηση στον ηλεκτρισμένο ήχο του Σικάγο. Ο λόγος για

την Janice Harrington και τους Blues Cargo που ΄΄συναντιούνται΄΄ στη σκηνή του Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς) για να ανανεώσουν μια συνεργασία 13 ετών.

Η θρυλική φωνή του μπλουζ και της γκόσπελ, η Janice Harrington, γεννημένη στο Οχάιο, μυήθηκε από μικρή στην παράδοση της μαύρης αμερικάνικης μουσικής. Η πολυτάλαντη Jan, όπως την αποκαλούν, ξεκίνησε την καριέρα της την δεκαετία του 60’, ενώ την αμέσως επόμενη δεκαετία κατάφερε να συνεργαστεί με διάσημους καλλιτέχνες. Παράλληλα έγινε γνωστή και ως ηθοποιός παίζοντας στην σειρά «Days of our lives». Ανάμεσα στις πολλές συνεργασίες της με θρύλους του μπλουζ ξεχωρίζουν αυτές του Rockin Dopsie, του Buddy Guy, του Champion Jack Dupree, της Linda Hopkins και του Luther Allison.

Από την άλλη, οι δικοί μας Blues Cargo, χωρίς αμφιβολία εδώ και χρόνια είναι από τις πιο αυθεντικές μπλουζ μπάντες της αθηναϊκής σκηνής. Ο ηλεκτρικός τους ήχος ΄΄συντροφεύει΄΄ την πόλη για περισσότερα από 25 χρόνια και έχει συνοδεύσει θρύλους του μπλουζ, όπως οι: Louisiana Red, Guitar Shorty, U.P Wilson, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell, κ.α. Οι Blues Cargo είναι οι: Στέλιος Ζαφειρίου (κιθάρα), Δημήτρης Ιωάννου (μπάσο, τραγούδι), Μπάμπης Τσιλιβίγκος (σαξόφωνο), Γιώργος Λαγογιάννης (πλήκτρα) και Τόλης Γούλας (ντραμς).

Η μουσική αυτή παράσταση συνεχίζεται έως τις 3 Ιανουαρίου με τιμές εισιτηρίων από 10 έως 30 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα