Μια απεργία… στοίχημα για τους συνδικαλιστές

Στοίχημα… επιβίωσης αποτελεί για τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, η 48ωρη απεργία την οποία έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ, κορυφώνοντας την αντίδρασή της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι η συμμετοχή στην

απεργιακή κινητοποίηση θα είναι μεγάλη, έτσι ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σύγκρουσης γύρω από το δημόσιο.

Από την έκβαση της κινητοποίησης και τον παλμό που θα έχει, θα φανεί και το πως θα κινηθεί μελλοντικά η ΑΔΕΔΥ, σε συνεννόηση πάντα με τη ΓΣΕΕ αλλά και την ΟΛΜΕ πλέον, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ενοποίηση του συνδικαλιστικού μετώπου.

Σήμερα, είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30, ενώ νωρίτερα, στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί η ξεχωριστή εκδήλωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, όπως παραδοσιακά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, στο περιθώριο της διαίρεσης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ μετέχει και η ΓΣΕΕ, ενώ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες προαναγγέλλουν τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα