Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα τερμάτισαν οι αμερικανικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street παρά τις προτάσεις του προέδρου Ομπάμα για επενδύσεις στις υποδομές και το περιβάλλον και την αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα οριακή αύξηση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς η αύξηση των φόρων στην αρχή του έτους περιόρισε τις δαπάνες των καταναλωτών. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι

πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,1% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση ή κατά 0,2% εξαιρουμένου του κλάδου των αυτοκινήτων.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν πως οι λιανικές πωλήσεις θα παρέμεναν αμετάβλητες, ενώ, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, ανέμεναν μια άνοδο της τάξεως του 0,1%.

Στο μεταξύ στην ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, ο αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτερου μισθού, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη. Επίσης, πρότεινε αύξηση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα και επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ανακατασκευής δρόμων και γεφυρών.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι μετοχές των General Electric και Procter&Gamble ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Boeing και McDonald’s.

O δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,26% στις 13.982,60 μονάδες, ο δείκτης S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,06% στις 1.5120,31 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,06% στις 3.196,88 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα