Μαντούρο: Επίθεση του “εχθρού” η ασθένεια Τσάβες

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαντούρο υποστήριξε, μιλώντας κατά την διάρκεια έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε προ ολίγου και οι εργασίες του οποίου μεταδίδονταν ζωντανά από το δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης, πως η ασθένεια του προέδρου Ούγκο Τσάβες οφείλεται σε «επίθεση» του εχθρού–καθώς συνεχίζουν να οργιάζουν οι φήμες περί ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του λατινοαμερικάνου

ηγέτη.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, θα έλθει μία στιγμή στην Ιστορία που θα μπορέσουμε να συστήσουμε μία επιστημονική επιτροπή, η οποία θα αποκαλύψει πως ο διοικητής Τσάβες είχε υποστεί επίθεση (από τους εχθρούς του) με αυτήν την ασθένεια. Οι ιστορικοί εχθροί αυτής της πατρίδας έψαξαν μία αχίλλειο πτέρνα για να πλήξουν την υγεία του», υποστήριξε ο Μαντούρο μετά τη συνάντησή του με την ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη ο στρατός να παραμείνει πιστός στην κυβέρνηση, καταγγέλλοντας «συνωμοσίες» για την ανατροπή της.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός στρατιωτικού συνωμοτικού σχεδίου, ο Μαντούρο ανακοίνωσε πως απελάθηκε ο διπλωματικός ακόλουθος των ΗΠΑ ως υποκινητής των συνομωσιών αυτών.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί «ειδικά μέτρα» για να αποτραπούν δολιοφθορές και άλλες συνωμοτικές δράσεις.

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε πως οι γιατροί του προέδρου Ούγκο Τσάβες βρίσκονται στο προσκέφαλό του και πως όλο το έθνος του απευθύνει τις θερμότερες προσευχές του καθ’ όσο διαρκούν οι «επιπλοκές» στην κατάσταση της υγείας του, που έχει τρωθεί ιδιαίτερα από τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τον Μαντούρο, ο Τσάβες διανύει τις «πιο δύσκολες ώρες του» αφότου υποβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε εγχείριση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα