Λίβνι: Το Ισραήλ είναι διχασμένο για το θέμα της Παλαιστίνης

Η Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Νετανιάχου και υπεύθυνη για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους Τζίπι Λίβνι, παραδέχτηκε ότι το Τελ Αβίβ παραμένει βαθιά διχασμένο για το πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή.

“Υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές στην καρδιά της κυβέρνησης. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους Παλαιστινίους, κάνει ορισμένους να πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να χτίζουν οικισμούς. Μόνο που δεν είναι αυτή η άποψη που έχει η πλειοψηφία της κοινωνίας μας”, σημείωσε με νόημα η

Τζίπι Λίβνι, λίγο πριν συναντηθεί στο Τελ Αβίβ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ.

Η Τζίπι Λίβνι υπήρξε επί σειρά ετών υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ίδρυσε το δικό της κόμμα, δεν κατάφερε ωστόσο να ανοίξει περπατησιά αξιοσημείωτης κοινωνικής αποδοχής, και έτσι “υποχρεώθηκε” σε συμφωνία με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προκειμένου να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του, και μάλιστα με διπλό ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα