Λαβρόφ σε Κέρι: Δεν έχετε στοιχεία για τα χημικά

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, είχε το πρωί ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, για το φλέγον θέμα της Συρίας και την επικείμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ μαζί με συμμάχους τους, χωρίς καν τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε στον Τζον Κέρι την έντονη ανησυχία

της Μόσχας για τις εξελίξεις, εστιάζοντας στην αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής, στην οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ένα χτύπημα κατά της Συρίας.

“Δεν έχετε στοιχεία για τα χημικά”, ήταν η χαρακτηριστική φράση του Σεργκέι Λαβρόφ, την ώρα που ο Τζον Κέρι επικαλείται… υποκλοπές συνδιαλέξεων μεταξύ αξιωματούχων του καθεστώτος Άσαντ, που σύμφωνα με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών αποδεικνύουν ότι η Δαμασκός ευθύνεται για την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα.

Η επιχειρηματολογία του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εστιάζει στην παράμετρο της υπονόμευσης των προσπαθειών για διπλωματική επίλυση του προβλήματος της Συρίας, ενώ η Μόσχα δεν έκρυψε την αποτροπή της και για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί επίθεση χωρίς να έχει προηγηθεί το “πράσινο φως” από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για τον Αραβικό Σύνδεσμο Λαχντάρ Μπραχίμι, προς τον οποίο τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος, και να επιδειχθεί η μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα