Λαγκάρντ: Η Ευρώπη θα “κουρέψει” το ελληνικό χρέος

Τη βεβαιότητά της ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει στην… αυτονόητη επιλογή του νέου “κουρέματος” του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί αυτό βιώσιμο, εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με δηλώσεις της στο πρακτορείο Reuters.

“Δεν έχω κανέναν λόγο να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι της Ελλάδας”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μιλάει με συνέπεια, εδώ και πολύ καιρό για την

αναγκαιότητα νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καταστεί αυτό ουσιαστικά βιώσιμο, και να διευκολυνθεί έτσι η στρατηγική της Αθήνας για έξοδο από την οικονομική κρίση.

Η τοποθέτηση της Κριστίν Λαγκάρντ στο Reuters είχε δυο επιπρόσθετες, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παραμέτρους.

Πρώτον, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνέδεσε τη… συνέπεια των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδας, με την αντίστοιχη συνέπεια από την πλευρά της χώρας μας για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των δανειστών, δηλαδή τη συνέχιση των δομικών μεταρρυθμίσεων, και την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής.

Δεύτερον, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν προσδιόρισε επακριβώς το περιεχόμενο των περαιτέρω μέτρων και της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συζητηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Εννοεί, μετά τις γερμανικές εκλογές, και αφού η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει αφήσει πίσω της την τυπική έστω αγωνία για την επανεκλογή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα